Hegesztőmérnöki szolgáltatás

 hegesztőmérnöki szolgáltatás

Több mint 50 éves hazai és nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkező hegesztő szakmérnök csapatunk vállalja hegesztésipari kihívások megoldását!

A szolgáltatás kiterjed a hazai és nemzetközi szabványoknak való megfelelésnek.
Segítünk abban, hogy az Ön cége teljesíteni tudja ezeket a szigorú követelményeket.

Melyek ezek a szabványok, amelyet hazai és külföldi megrendelők megkövetelnek?
MSZ EN ISO 3834 1-5 – Fémek ömlesztőhegesztésének minőségirányítási követelményei
MSZ EN 1090 1-3 – Acél- és alumíniumszerkezetek kivitelezése

Néhány követelmény amire oda kell figyelni a gyártás folyamán, hogy megkapja a minősítést:

Technológia: Ez lényegében a WPS-ek (Weld Procedure Specification) elkészítése, ahol leírják, hogy az adott hegesztéseket milyen feltételekkel, paraméterekkel kell elvégezni és ezeket szabványos vizsgálatokkal alá kell támasztani.

Személyzet: A szabványok meghatározzák, hogy a hegesztéseket milyen végzettségű és milyen ismeretekkel rendelkező személynek kell felügyelni, elvégezni és vizsgálni. A cégeknek előírtan rendelkezniük kell olyan – megfelelő képesítéssel ellátott – személlyel, aki folyamatosan felügyeli a gyártás minőségét. Mi ebben is segítünk Önnek!

Alapanyag és annak kezelése: A felhasznált alapanyag azonosíthatósága, nyomonkövethetősége, kezelése, tárolása is szabályozva van.

Hozaganyag és annak kezelése: A felhasznált hozaganyag azonosíthatósága, nyomonkövethetősége, kezelése, tárolása is szabályozva van.

Eszköz állapot és karbantartás: A hegesztési, előkészítési és minden a gyártáshoz kapcsolódó eszköznek megfelelően kell működnie. Az előírt, megkívánt feltételeknek meg kell felelniük. Az eszközök megfelelő alap paramétereit meghatározott időszakonként validálással, kalibrálással és karbantartással biztosítani kell

Nyomonkövetés, folyamatok: A szabványok előírják a folyamatok nyomonkövetését. Ide tartoznak a szerződéssel, vizsgálatokkal, varrat azonosítással és a projekt kivitelezésével kapcsolatos folyamatok.

Dokumentálás, folyamatok: Az összes összetevőt egységes rendszerbe kell illeszteni. A projektek dokumentálási rendjét fel kell építeni a megfelelő vázzal.

Mit tartalmaz a rendszer kiépítése?

– Két nyelvű (angol/magyar) formanyomtatványokat
– A dokumentálás rendjének teljes kiépítését
– A rendszer működtetésének elmagyarázását
– A bevezetésének támogatását és gyakorlati segítséget a megvalósításban.
– Az érintett nyomtatványoknak a rendszer szabványokban előírtaknak megfelelését, a kiállításukhoz előírt megfelelő képesítéseket.

Továbbá minden olyan segítséget, ami ahhoz kell, hogy az Ön cége megfeleljen a legszigorúbb követelményeknek.

A hegesztés velünk nem probléma, hanem lehetőség lesz!

 

Ha szeretné igénybe venni a hegesztőmérnöki szolgáltatásunkat írja meg elérhetőségét az info@heginfo.hu e-mail címre és mi visszahívjuk!

A telefonos előkonzultáció DÍJTALAN!


Amennyiben Ön nem szeretne komoly nemzetközi szabványoknak megfelelni, de

  • nem tudja megoldani a hegesztési problémát, amivel szembesült,
  • nem szeretne állandó munkavállalóként szakmérnököt alkalmazni, de eseti jelleggel szüksége lenne egy profi csapat segítségére

Akkor írjon nekünk az info@heginfo.hu címre és mi segítünk Önnek!